مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1397/10/04

طرزتهیه اشکنه



 

 

اشکنه

 

 

اُجِز، اسم ترکي اشکنه است. اين غذا را در بجنورد در شب ‌هاي سرد پاييز و زمستان به جاي سوپ درست مي‌ کنند. مي‌ شود گفت اين غذا، نوعي کنسومه است.

 

 

مواد لازم براي دو نفر:


کره
30 گرم
پياز
يک عدد متوسط
آرد
دو قاشق غذاخوري
تخم مرغ
دو عدد
آب سه ليوان
مرزه خشک يک قاشق غذاخوري
نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار لازم

 


طرز تهيه:

پياز را خرد کرده با کره سرخ مي ‌کنيم.

وقتي پياز طلايي شد، آرد را در آن ريخته و تفت مي ‌دهيم.

سپس مرزه و نمک و زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و هم مي‌ زنيم تا همه مواد مخلوط شود و سپس آب را به آن اضافه مي‌ کنيم و حرارت را کم مي کنيم تا جوش بيايد و غليظ شود.

بعد از چند جوش تخم ‌مرغ‌ ها را درسته در آن مي ‌شکنيم. بعد از اين‌ که تخم‌ مرغ ‌ها خودش را گرفت و سفت شد، اُجِز يا اشکنه ي ما آماده است.

غلظت آن مانند سوپ غليظ است و مدت زمان پخت آن نيم ‌ساعت مي باشد.

اشکنه ‌را مي ‌توانيد با ترشي يا پياز ميل کنيد.

اگر دوست داشته باشيد، مي‌ توانيد داخل آن نان هم تريد کنيد.